Поставят под риск търговията с горива

Браншът искаше допълнително обсъждане

Нови изисквания за данъчните складове

Съкратени срокове за поставяне на видеонаблюдение в данъчните складове бяха подкрепени от правната комисия към парламента при гласуването на второ четене на промени в Закона за здравето . Освен това нефтопровода на "Лукойл" от Бургас до София и свързаните с него бази ще трябва да получат отделни лицензи за данъчни складове.

Това поставя под риск търговията с горива, тъй като при лицензирането на новите данъчни складове може да се окаже, че те трябва да са изпълнили и всички изисквания за видеонаблюдение, които бяха пуснати за обществено обсъждане преди броени дни, стана ясно от коментарите по време на заседанието на комисията.

„Не намирам логика да се разглеждат теми за горивата в Закона за здравето“, каза председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев и поиска текстовете да бъдат обсъдени на заседание на бюджетната комисия.

Председателят на лозаро-винарската камара Йордан Чорбаджийски също поиска да не бъдат съкращавани сроковете за поставяне на камери в данъчните складове.

Въпреки коментарите на бизнеса обаче депутатите подкрепиха текстовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини