Постановиха ефективни присъди на ало измамници, завлекли габровци с над 27 000 лева

Снимка: Архив

Единият от мошениците починал преди произнасянето на присъдата

По обвинение на Районната прокуратура в Габрово осъдиха двама мъже за измама, с която въвели в заблуждение две жени, че съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници. В. А. е осъден на пет години и четири месеца затвор при строг режим. На О.Б. е наложено наказание три години и четири месеца лишаване от свобода при строг режим.

О. Б. и В. А са признати за виновни за това, че през периода 8-10 януари миналата година в Габрово, след предварителен сговор с В. П., измамили две лица с общо 27 320,01 лева.

На 8 януари 2018 г. заявили на К. П. , че трябва да съдейства на полицията за залавянето на измамници, като остави пари и златни накити от външната страна на входната врата на жилището, с което й причинили имотна вреда в размер на 5224,65 лева.

Два дни по-късно по същата схема завлекли и Б. Т.с 22095,36 лева.

Обвиняемите В. А., О. Б. и В. П., който по време на разследването починал, действали заедно с цел набавяне на парични средства чрез извършване на измами по телефона. Тримата имали уговорка, според която В. А. провеждал телефонни разговори с измамените лица, които били въведени в заблуждение, че помагат на полицейски служители, провеждащи акция за залавяне на телефонни измамници. След което съобщавал по телефона на О.Б. местото на парите, оставени от измамените лица О.Б. отивал до там, вземал ги, след това се уговарял по телефона с В.П. да го вземе от уговорено между тях място с автомобил и като му предавал взетите пари и накити. В.П., от своя страна, предавал парите на В.А., който отделял една част за тях.

Коментари

Задължително поле