Постоянен арест за агресивен, ругал и Апостола

Районната прокуратура в Шумен повдигна две обвинения и поиска постоянен арест за 23-годишния Янаки Атанасов, който вилня с нож в центъра на града и руга Апостола на свободата Васил Левски. Магистратите са уважили искането и мъжът остава за постоянно зад решетките в шуменския арест.

Янаки се "изяви" миналата седмица, когато посред бял ден нападна служители на заведение, разтоварвали стока на ул."Янко Сакъзов". Криминално проявеният влязъл в спор, стигнало се и до физическо стълкновение, барманът Павел Георгиев/38г./ се опитал да спре нападателя, но бил намушкан в левия крак, а нанесената рана била много близо до артерия. След удара Янаки хукнал по близки улици и по пътя си започнал да псува, да отправя обиди към Апостола на свободата Васил Левски.

Думите му са били чути от свидетели, които били скандализирани. Докато се придвижвал, без всякакъв повод той нанесъл юмручни удари на двама случайни минувачи на 37 и 58 г. Край на хулиганството му сложили полицаи, които успели да го настигнат и задържат.

Янаки е обвинен за това, че причинил по хулигански подбуди телесна повреда на повече от едно лице, извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото с отправените цинизми, съобщават от прокуратурата в Шумен.

Прободеният барман е бил опериран по спешност в шуменската болница и е без опасност за живота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право