Постоянен арест за годеника Илиян, обвинен за убийството на Милена от Куртово Конаре

Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 28-годишния Илиян Рангелов, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение за това, че на 29 декември в село Куртово Конаре умишлено е умъртвил 26-годишната си годеница Милена Динова. За това престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години затвор.

Магистратите решиха, че са налице всички, предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Илиян Рангелов. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършител на деянието. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража".

Определението на Пловдивския Окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града под тепетата на 5 януари (четвъртък) от 10 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България