Постоянен арест за известен иманяр от Хисаря

Пловдивският окръжен съд определи днес мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на прочутия хисарски иманяр Георги Ганев-Гогата. Той е привлечен към наказателна отговорност за две умишлени престъпления, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода.

Съдът намери, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е осъществил тези престъпления. Този извод съдът извежда най-вече от обясненията на другия обвиняем З., от показанията на свидетелите, че именно Георги Ганев е бил тарторът на групата от четирима заловени да разкопават древна тракийска могила в местността "Кабаик" край село Красново. Съдът намери, че не е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, което се подкрепя от факта, че той е семеен, с постоянен адрес на местоживеене и е трудово ангажиран.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест, като при постъпили жалби и/или протест делото е насрочено за разглеждане пред Апелативен съд Пловдив на 17 ноември (четвъртък).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право