Постоянен арест за побойника на дете в Кардам

Снимка: Архив

Постоянна мярка „Задържане под стража“ реши в петък състав на Районния съд в Генерал Тошево за 61-годишния Костадин Д. от село Кардам. Това се случи след искане на Районната прокуратура в града, която го задържа за срок до 72 часа, след като му повдигна три обвинения за престъпления, извършени спрямо 9-годишно дете.

Костадин, който е вдовец, живеел на семейни начала с майката на пребитото дете. След жестокия побой на 23 януари тази година той причинил телесна повреда на детето, което още е в болница заедно с майка си. По време на побоя 61-годишният Костадин се заканил и с убийство на 9-годишното дете, и го изтезавал, причинявайки му силни физически болки и психическо страдание, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

61-годишният мъж поискал от съда да бъде освободен от ареста, за да се грижи за съжителката си и малолетното й дете. Те обаче са изведени от дома му. Община Генерал Тошево ще ги настани в общинско жилище. Приложената по делото характеристика показва, че Костадин Д. е упражнявал насилие и над покойната си съпруга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони