Постоянен арест за рецидивист, закопал 11 200 лв. кадени пари

Снимка: Архив

Рецидивист, съден 22 пъти, който открадна 11 200 лв. и ги зарови, остава в ареста с постоянна мярка. По искане на Районната прокуратура в Нови пазар магистратите потвърдиха решетките за 32-годишният Красимир Стефанов от село Пет могили.

Той е привлечен като обвиняем за извършена взломна кражба заедно със 17-годишен съучастник.

Както "Труд" писа, на 26 април Красимир като подбудител и помагач на 17-годишен младеж от селото се вмъкна в къща след разбиване на врата, докато мъжа пасял овце, а жената била на пазар за един час. Двамата откраднали 11 200 лева, събрани от продажба на животни.

Заподозрян за престъплението бил Красимир, който разкрил пред полицаите, че 17-годишният е извършител на кражбата. Баткото само стоял пред къщата и се оглеждал за минувачи. Момчето се укрило от страх, но е установено.

След като откраднали 11 200 лева, двамата разделили парите, като по-голямата част взел Красимир. Откраднатите пари бяха открити заровени на половин метър в изоставена постройка край село Пет могили. Иззети са 10 400 лева.

Красимир е осъждан предимно за кражби и шофиране след употреба на алкохол. Оределението на Районния съд в Нови пазар подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право