Постоянен арест за 27-годишен, изнасилил 14-годишна в колата си на полето

По искане на Районна прокуратура – Севлиево, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 27-годишен мъж, изнасилил 14-годишно момиче, съобщиха от държавното обвинение:

С постановление на наблюдаващ прокурор, Григорий И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 28 срещу 29.11.2016 г. в землището на с. Душево, общ. Севлиево, в лек автомобил “Фиат”, се съвкупил с лице от женски пол, като я принудил към това със сила и заплахи, като при осъществяване на изнасилването момичето не е навършило 18 годишна възраст – на 14 години – престъпление по чл .152, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че събраните по делото данни водят до обосновано предположение, че той е автор на деянието, което е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години. Извършеното деяние се отличава с голяма степен на обществена опасност. Срещу Григорий И. има образувано и друго досъдебно производство – за управление на моторно превозно средство, след употреба на алкохол и без съответно свидетелство за управление. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши нови престъпления. Поради което съдът уважи искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право