Пострадалата в Пирин туристка е починала от травмите си

Пострадалата този следобед в Пирин планина туристка е починала от получените при падането травми, каза за БТА директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Пострадалата жена е транспортирана с военен хеликоптер от мястото на инцидента и предадена на спешни медици, който са я транспортирали до болницата в Разлог. Получените при падането травми обаче са били много тежки и несъвместими с живота, посочи д-р Михайлов.

Сигналът за пострадала жена в района на връх Джано е подаден към Планинската спасителна служба в Банско около 14.40 часа днес. Веднага към мястото на инцидента се отправят планински спасители. Малко след пристигането им е взето решение да излети хеликоптер, който да помогне при транспортирането на пострадалата туристка, тъй като жената е била в много тежко състояние и в безсъзнание, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба.

В акцията се включва екипаж от състава на 24-та авиационна база Крумово с вертолет "Кугар", съобщиха от Министерство на отбраната. Цялата операция е продължила около два часа и половина, каза за БТА директорът на ПСС Емил Нешев. По думите му спасителите са се борили за всяка минута, а участието на хеликоптера е дало шанс на пострадалата жена. "Това, което знаем е, че направихме всичко възможно за нейното спасяване", коментира Емил Нешев.

Прибирането на екипите продължава, очаква се планинските спасители скоро да са в базата, посочи Нешев. Той допълни, че без участието на вертолета акцията е щяла да продължи най-малко 14 часа в трудни условия, през терен със заледени участъци, по който се рискува и животът на спасителите. Директорът на ПСС изрази благодарност към всички участници в акцията и изказа съболезнования към близките на загиналата жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България