Пострадалата от граната Катерина е добре

Ранената Катерина и родителите є вече са спокойни след стреса. Снимка: Би Ти Ви

Изясняват чия е идеята да забавляват 6-годишни деца с взривове

Под пълна упойка лекари обработиха раните на момиченцето

Втора хирургична интервенция е претърпяла 6-годишната Катерина, която пострада най-тежко от светлинно звукова граната на полицейски демонстрации в Силистра. Под пълна упойка, заради изключително болезнената процедура, днес бяха сменени превръзките и са обработени раните є. Според лекарите, детето се възстановява и е добре, въпреки че за пълното му излекуване ще са нужни няколко месеца.

“Катерина беше настанена в болница в Русе с 8 процента изгаряния. Вероятно операции няма да се наложат. Ако всичко върви добре, следващата смяна на превръзките ще е в четвъртък и може да бъде изписана”, заяви проф. Огнян Хаджийски от “Пирогов”, който консултира колегите си от болница “Медика - Русе”.

Антибомбаджии от спецотряда за борба с тероризма изясняват каква е причината за инцидента, при който бяха леко ранени още 2 деца. Дали дефектна граната или грешка при употребата є са причинили тежкия инцидент, ще стане ясно след експертиза. Още не се знае и чия е идеята да забавляват 6-годишни деца с маскирани полицаи и взривове.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България