Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често

Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

ПОС-треминал да има във всяка патрулка на КАТ Издължаваш се на пътя, или оставаш без книжка, радикални са от партия „Воля”

Снимка ПЛАМЕН СТОИМЕНОВ

Пътните полицаи да имат право да обработват плащания на дължими глоби чрез ПОС-терминал – изнесена точка, в патрулните си автомобили. Това предлагат с поправки в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) шестима депутати от партия „Воля”. Сред вносителите обаче не е техният лидер Веселин Марешки.

Проектът предвижда при налагането на принудителна административна мярка – вземане на книжката, за неплатени глоби, шофьорът да се издължи ня масто през ПОС-устройството. Ако няма банкова карта или сметката му е празна, ченгетата задължително да му прибират свидетелството. После обаче да му дадат 2 часа, през които за плати чрез пощенски запис или банков превод по посочената сметка на МВР. И ако спре катаджийските хронометри на 120 минути, да си получи книжката обратно.

Вносителите на радикалната концепция за ПОС-устройства в патрулките още днес могат да посетят гишетата на КАТ-София. Там има ПОС-терминали, но само в отдела за издаване на книжките. За всички други услуги, включително и глобите, задължително се плаща в брой. Нещо повече – единствената банка, която е допусната да работи на пункта, също не е монтирала ПОС-устройства.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. tака се крият пари! толкова е просто !!нилой не иска постерминали,щото тогава всичко е на яве!!!няма да го приемат!!сигурация!!!

Отговорете