Потвърдено! Информациите в „24 часа“ са лъжа

Фалшивите новини в сайта на „24 часа“ бяха опровергани официално от пресслужбата на Министерския съвет. Както вече „Труд“ съобщи , в „24 часа“ се появи информация уж подадена от ВМА, че „шефката на кабинета на Борисов е с COVID-19, а премиерът е под карантина“.

Оказа се, че от ВМА такава информация не е подавана, а билно ген. Венцислав Мутафчийски коментира локонично пред „Труд“: „За информация се обърнете към Министерския съвет“.

Премиерът Бойко Борисов не е под карантина заради коронавирус, а началникът на кабинета му Деница Желева не е с COVID-19.

Двете фалшиви новини се появиха в „24 часа“, а според източници на „Труд“ от "Дондуков" 1 информацията е тръгнала неофициално от пресслужбата на правителството.

„Труд“ научи, че вчерашната проба на Деница Желева е била невалидна, а днес началникът на кабинета чакаше резултат от втори тест.

След като „Труд“ разобличи фалшивата новина, че премиерът е под карантина, а Желева не е диагностицирана, от Министерския съвет обявиха, че всички направени тестове са отрицателни, с което менте новините в 24 часа бяха и официално разобличени.

Ето какво съобщиха в нарочно прессъобщение от „Дондуков“ 1:  

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни. 

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима.

По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България