Потвърдиха глоба от 60 000 лева за мобилен оператор

60 000 лева глоба ще плати мобилен оператор. Това потвърди Административният съд в Търговище, който се произнесе по жалба на дружеството срещу наложената санкция от Комисията за регулиране на съобщенията. Тя е потвърдена окончателно.

Солената санкция е след проверки по жалба на училище от Търговище, което било клиент на оператора и ползвало 11 мобилни номера. През ноември 2015 г. от училището подали заявление за пренасяне на номерата към друга мрежа. На следващия ден пристигнал служител на досегашния доставчик на услугата, за да ги разубеждава да сменят оператора. Предложил и оферта с по-изгодни тарифи.

Клиентът не се поддал и сезирал компетентните органи, които направили проверки. Установили, че операторът е нарушил Функционалните спецификации за осъществяване на преносимост на национално значими номера при промяна на доставчика на обществена мобилни телефонна услуга. Бил съставен акт за нарушение на Закона за електронните съобщения. При определяне на размера на санкцията било отчетено, че на същия оператор вече имало издадени 8 наказателни постановления за различни нарушения на функционалните спецификации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони