Потвърдиха присъда за трудов инспектор от Ямбол, искал подкуп

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на Юсеин Ахмед, служител в дирекция „Инспекция по труда“ в Ямбол. Инспекторът поискал подкуп, за да не състави административен акт за нарушение на търговско дружество.

Производството пред Апелативния съд е второ поред, след като ВКС отмени потвърдителното решение на въззивната инстанция и върна делото за разглеждане от друг съдебен състав от стадия на съдебното заседание.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 08.04.2016 г. в Ямбол, в сградата на Инспекция по труда, в качеството си на длъжностно лице е поискал от Съби К. – пълномощник на едноличния собственик на „Ловна среща“ – ЕООД, гр. Ямбол, дар /пневматичен пистолет „Байкал“, модел „МР-654К“, калибър 4,5 мм, на стойност 350 лв./. В замяна обещал да не извърши действие по служба – да не състави акт за установяване на административно нарушение на работещите в ловно-рибарски магазин, собственост на дружеството. Нарушението било съответно липса на месечен график за работа за април 2016 – та година.

Юсеин Ахмед е осъден на лишаване от свобода за една година и шест месеца, плюс глоба в размер на 1000 лева.

Съдът е отложил изтърпяването на наказанието за изпитателен срок от три години. Мъжът е лишен от право да упражнява професия или дейност, свързана с държавни контролни функции за срок от три години.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването на страните.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.