Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

„Поход за свобода” разяснява на младежи рисковете от трафик на хора

„Поход за свобода” ще се проведе във Велико Търново по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Инициативата е на Фондация „Кампания А21”, като в нея ще есе включат местните комисии за борба с трафика на хора и за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Проявата е насочена предимно към ученици, като една от най-рисковите групи по отношение на това престъпление.

„Походът за свобода” ще стартира в 10 часа на 15 октомври в парк „Дружба” в старата столица с тренировки на Движението за спорт и здраве „Търново RUN” и „ZUMBA Veliko Turnovo – UN BESO”. След това всички участници ще се отправят към парк „Света гора”, където ще се проведе информационна беседа по темата. Към похода ще се присъединят деца от Центровете за настаняване от семен тип, ученици от СУ „В. Благоева”, ОУ „П.Р.Славейков”, Старопрестолната гимназия по икономика, Центъра за работа с деца и младежи-Арбанаси, „Младежка банка” – В. Търново, доброволци, както и всички желаещи да подкрепят тази кауза – борбата с трафика на хора.

На самия 18 октомври, за четвърта поредна година ще се проведе информационна акция пред Община Велико Търново, където ученици-доброволци ще раздават информационни материали и ще информират за рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. През цялата седмица ще има тематични прожекции по темата в различни училища в болярския град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.