Почернена майка дари 30 000 лв. за лечението на болно момиче от Търново

Почернена майка извърши благороден жест като дари 30 000 лв за лечението на болно момиче от Велико Търново.

„Има една майка, една жена, една светица! Тя се казва Даниела. Това е майката на вече звездичка на небето, бебе Дилян. Тази жена, въпреки болката, въпреки страданието има силата и духа да помага! Тази жена е най- голямото Добро сърце!”, с тези думи семейството на малката Йоана Христова, която се бори с тумор в мозъка, изказват своята благодарност към благодетелката. Жената изгубила детенцето си преди броени месеци но намерила сили да дари за Йоана крупната сума.

Синът и Дилян страдал от тумор на гръбначния стълб, който бил открит малко след раждането му и спешно опериран. Въпреки хирургичната намеса, туморът прогресирал и лекарите препоръчали операция в чужбина.

Родителите организирали кампания за събирането на средства и това се оказало по-лесната задача, защото се сблъскали с тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина. Именно забавянето на лечението на Дилян станало причина за проверки и промени във фонда. Междувременно в пловдивска клиника бебето преминало през тежки химиотерапии, от които туморът не се повлиял и отговорът на клиники в чужбина бил, че лечението е невъзможно.

Родителите взели тежкото решение да приберат детето си в Русе и да го гледат в домашни условия, колкото му е отредено от Бога. В първата десетдневка на януари тази година Дилян починал.

Малката Йоана Христова се бори за живота си в турска клиника. Балансът по сметката на момичето вече е 220 785 лв., като са и нужни още 44 215 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България