Почетният председател на Камарата на строителите Симеон Пешов: Швейцария да спре финансирането на зелените рекетьори

Симеон Пешов

Швейцария да спре финансирането на зелените рекетьори у нас, призова почетният председател на Камарата на строителите и президент на холдинга "Главболгарстрой" Симеон Пешов по време на Осмия дискусионен форум „Строителството през 2019 г. – перспективи и предизвикателства“.

Т. нар. екоорганизации обжалват оценките за въздействие на околната среда на определените пътни трасета и по този начин поставят под риск усвояването на европейските средства, посочи той по повод обжалването на решението за трасето през Кресненското дефиле и други пътни проекти.

Годината ще бъде ключова за изграждането на АМ „Струма“, каза на форума новият регионален министър Петя Аврамова.

Агенция „Пътна инфраструктура“ вече обяви обществените поръчки за строителство на най-тежкия участък - през Кресненското дефиле в посока София. Продължава работата по трасето от Кресна до Сандански, което се очаква да е готово до края на строителния сезон, както и на участъка Благоевград - Крупник. Работата край Благоевград е все още спряна заради откритото древно селище край с. Покровник. МРРБ очаква становището на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимото културно наследство и ще се съобрази с него, посочи министърът.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес