Почетоха паметта на застреляния преди 4 г. командос Емил Шарков

Четири години след трагичната смърт на командоса Емил Шарков в Лясковец се събраха близките на загиналия. На лобното място пристигнаха съпругата му Милена и бащата му Емил, както и приятели и колеги на командоса от спец-отряда. Те дойдоха да се поклонят на паметната му плоча, поставена от Община Лясковец, година след кървавата драма в града и разположена на фасадата на СУ „Максим Райкович”.

Емил Шарков загина на 14 март 2014 година при специализирана акция пред дома на 53-годишния Петко Петков в Лясковец, който се беше барикадирал в дома си. При опит да изземат незаконните оръжия на Петко Стрелеца, той откри огън срещу командосите и уби от упор Емил Шарков.

Да се поклонят пред паметта на Емил Шарков на плочата бяха и директорът на училището Даниела Арабаджиева и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Всички поднесоха цветя и венци, запалиха свещичка и в минута мълчание отдадоха почит на загиналия. По-рано сутринта цветя поднесоха и възпитаниците на училището, в защита на които бе и акцията на командосите преди четири години.

Коментари

Задължително поле