Починал е единственият заразен с COVID-19 в Търговищко

Единственият болен с COVID-19, който беше лекуван в търговищката болница, е починал във вторник сутринта. 53-годишният автоинструктор от поповското село Зараево се е влошил рязко през нощта и е издъхнал към 4 часа.

Мъжът беше приет в болницата на 7 май с двустранна пневмония. Състоянието му е било умерено увредено, но в последните дни се е наложило да бъде интубиран. Починал е в инфекциозното отделение, което ще бъде дезинфекцирано, а персоналът отново изследван.

Мъжът е боледувал още от средата на март от грип или грипоподобно заболяване. Имал е болки в гърлото, периодично температура, докато в началото на май състоянието му се е влошило. Получил е  задух и е потърсил медицинска помощ.

Всички проби на медицински лица, роднините и хората, контактували с мъжа са отрицателни. Предполага се, че се е заразил от някой, който е бил носител на вируса, но не е имал симптоми и оплаквания.

И при разширеното търсене на евентуално заразени в област Търговище, в което бяха обхванати полицаи, социални работници, служители на ТОЛ системата не са установени случаи на коронавируса. Изследвани са лекари, работещи в болниците и спешната помощ, както и други рискови групи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България