Все още никой не е поел отговорност за взрива в Лион

България гласува за Европейски парламент

На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Починаха две новородени лъвчета в хасковския зоокът Майка им отказала да ги захрани

Двете новородени лъвчета в хасковския зоокът “Кенана” починаха едва 36 часа след раждането си. Те се появиха на бял свят в малките часове на 1 май. Майката е 13-годишната лъвица Петя, за която това е първо раждане. Рано сутринта в почивния 1 май лъвицата и лъвчетата са посетени от ветеринарен лекар, който установява, че всичко е наред. Близо 24 часа след раждането обаче майката не ги е захранила, съобщи БГНЕС.

“Веднага извикахме ветеринарния доктор Инджов от клиниката в Димитровград, когато ги взе докторът бяха живи, но в последствие едното почива после и другото”, каза шефът на Зоокът “Кенана” Валентин Ахтаров.

Eксперти по биоразнообразие от РИОСВ-Хасково са извършили проверка на място по случая, съобщиха от инспекцията.

Установено е, че поради влошаване състоянието на малките, на 2 май сутринта те са били приети във Ветеринарна клиника „Арена вет“- Димитровград, с която зоопаркът има сключен договор за ветеринарно-медицинско обслужване на животните. Ветеринарният лекар е констатирал, че лъвчетата са в хипотермичен шок с телесна температура под 32 градуса. След пристигане в клиниката са поставени в кислородна камера и въпреки, че са предприети всички процедури по спасяване на живота им, двете лъвчета умират.

Между 14 и 17 май т.г. предстои зоопаркът в Хасково да бъде проверен от междуведомствена комисия с участието на представители на МОСВ във връзка с подадени заявления за лицензиране на зоопарковете в Хасково и Димитровград, информират от РИОСВ.

Припомнят също, че грижата за животните в зоологическата градина е задължение на собственика – Община Хасково.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.