Почина легенда на италианския футбол

Бившият футболист на Каляри Чезаре Поли почина на 79-годишна възраст. Той беше част от отбора, който спечели историческото Скудето през 1970 г.

Роден е в Бреганца, област Виченца, на 6 януари 1945 г. В младостта си се занимава с лека атлетика и също постига добри резултати. След това се прехвърля към футбола и през 1965 г. се присъединява към Ланероси Виченца, където играе две години, преди да се премести в Интер, където претърпява сериозна контузия.

През 1969 г. преминава в Каляри. И Поли допринася за спечелването на шампионската титла с изявите си в 11 мача. Той беше обичан заради отличните си спортни умения, като можеше да играе като краен защитник или полузащитник. 

„Той беше 12-ият ни играч и способността му да играе множество роли му позволи да стане герой. Беше много спокоен човек, приятел на всички и физически силен“, каза за него Джиджи Рива.

През 1971–72 г. Поли се завръща в Ланероси, където играе, преди да се върне в Каляри през 1973 г., където играе още два сезона, преди да се пенсионира поради сериозна контузия и скъсано ахилесово сухожилие. Общо той изиграва 99 мача за Каляри. Подобно на много свои съотборници от историческия тогава шампионат, Поли решава да се установи в Сардиния, след като се сбогува с футбола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят