Почистват и обновявят езерото и парк "Клептуза" във Велинград...след края на сезона

Веднага след края на летния туристически сезон ще стартира почистването на езерото и парк "Клептуза" във Велинград, обеща кметът на СПА столицата на Балканите д-р Костадин Коев. Той апелира жителите на града за още малко търпение и разбиране, като припомни, че близо 20 години този красив парк е бил занемарен и видът му е окаян и неприветлив.

"Не е възможно в кратки срокове да бъдат решени всички проблеми, натрупвани с години в "Клептуза" - най-големия карстов извор на Балканите. Предстои да се обсъдят и възможностите чрез европейско финансиране и собствени приходи "Клептуза" отново да върне славата си на едно от най-посещаваните места във Велинград. Разбирам, че всички искаме града ни да е приветлив, подреден и осветен, с чисти и нови улици. Всички искаме да няма проблеми с водоподаването, езерото "Клептуза" да е отново най-хубавата, атрактивна и предпочитана зона за отдих и разходка за граждани и гости на града, но за постигане на видими резултати ни чака много работа", декларира градоначалникът д-р Коев и обещава да бъдат взети мерки за премахване на незаконните строителни обекти в парка и край езерото "Клептуза".

Повече от 25 години всяка нова общинска управа тръгва с амбиции да промени облика на емблемата на Велинград - Клептуза. Но и в момента някогашната неповторима атракция и магнит за жители и гости на града тъне в забрана, разруха, а опожареното двуетажно заведение край езерото с водните колела е превърнато в писоар и развъдник на болести.

Коментари

Задължително поле