Почти 1 млн. лева са платени чрез ПОС терминал за тримесечие в НАП-Велико Търново

Общо 3737 граждани са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 3870 – във връзка със здравния си статус. За 540 клиенти причината е била уточняване на задължения по справки, получени чрез електронната услуга «Справки за задължения».

741 са го направили поради необходимост от регистрация и промени в регистрацията, 458 – за да получат информация по различни въпроси. 1176 са посетили великотърновската дирекция, за да подадат заявление за подаване на документи по електронен път. На 1780 граждани е издаден ПИК /персонален идентификационен код/.

Обслужени са били и 67 лица в неравностойно положение, като те използват специален бутон от машината, с който биват обслужени от служител с предимство. За плащане на задължения с карта през ПОС терминал са посетили приходната администрация 659 лица. Гражданите все по-често предпочитат да платят чрез ПОС устройство, заради липсата на такси при извършване на операцията. 974 491,36 лв. данъчно-осигурителни задължения са платени през първите три месеца на годината в приходната агенция във В. Търново чрез ПОС устройство и чрез електронните услуги, които предоставя НАП /виртуален ПОС терминал/.

Системата за управление на опашките позволява и стриктен контрол при обслужването на гражданите. Системата автоматично отчита както средното време за изчакване и за обслужване, така и средното време, за което даден инспектор извършва съответната административна услуга.10 минути е средното време за изчакване на клиент през трите месеца, а 11 мин. – за обслужването му в НАП В. Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони