Появи се информация за готвено покушение срещу Ердоган

Разузнавателните служби на Турция и балканските страни работят в координация за разследване на твърдения да готвено покушение срещу президента на Турция Реджеп Ердоган. Това съобщи тв каналът TRT, позовавайки се на информации от службите за сигурност.

Според тях покушението било готвено от група лица от турски произход на Балканите. Информацията се появи преди еднодневно работно посещение на Ердоган в Босна и Херцеговина, планирана за неделя. Отбелязва се, че тя идва от живеещи в Скопие турци, които са я предали на македонските разузнавателни служби, които пък са я предоставили на турското разузнаване, пише БГНЕС.

Не се посочват никакви подробности за евентуалното време или място на покушението. Информацията бе коментирана от вицепремиера Бекир Боздаг.

„Знаем, че има кръгове, които са обезпокоени от това, че имаме такъв силен лидер и затова искат да го унищожат. Съобщения за готвени срещу него покушения се появяват постоянно, пише той в „Туитър“ и изтъква, че Ердоган не е човек, който се плаши от заплахи и когото те могат да отклонят от поетия път.

Коментари

Задължително поле