Появи се оферта за машинното гласуване

Около 16 часа днес в ЦИК е постъпила оферта за доставка на устройства за машинно гласуване, научи „Труд“. Това стана буквално минути преди крайния срок.

Офертата е от фирма „Лирекс БГ“. Изборните власти имат готовност да дадат между 12,5 млн. лв и 15 млн. лв за тях.

Десните от „Нова република“ се аргументираха, че с машините не се губят гласове на хората и се отчита преференциалният вот. Затова и те обжалваха решението на ЦИК за машинното гласуване, което доведе до решението на Върховния административен съд за гласуване с машини във всички секции.

Процедурата за закупуването им беше пред провал, тъй като никой не се нагърбваше с оферта за машинното гласуване. Наличието на конкретно предложение не е гаранция, че все пак ще можем да упражним правото си на глас с терминал.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. “Изборните власти имат готовност да дадат между 12,5 млн. лв и 15 млн. лв за тях.“ И от къде хмм ‘єзборните власти“ще вземат милиончетата? От техните си високи заплати или от заплатата на празидента, или от непрекъснато растящите заплатки, по 6 хил лв мес на дупетатите? Не, братци. От 160 лв на пенсионерите, от 200-300 лв на инвалидите и другите ни пенсионери и от 500-600 лв на “щастливо бедните“. И кой има нужда от подобно обиране. И каква е тая фирма лирекс? За кой работи и с кой ще дели паретата. То целия фарс с изборите точно и затуй беше измислен. бобик-пишмана да си подаде оставка, да се направят парета покрай уреждане на новите фиести-избори и после бобик-пишмана пак да се кандидатира, въпреки че е тотално пропаднал/компрометиран:) хахаха БОГ да пази България..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.