Премиерът Бойко Борисов обеща: По-високи заплати и в частния сектор (обзор)

Никога толкова пари за деца, училища, църкви, за заплати, за инфраструктура не са се отделяли. В момента имаме най-ниска безработица, има хора, които вече се връщат от чужбина и съм убеден, че заплатите ще растат и в частния сектор”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Бяла, където заедно с Русенския митрополит Наум откри православния храм “Св. Пантелеймон”, за чието строителство МС е отпуснал 55 000 лв.

“Коалицията е страстна, събрани са всички войводи, не мога и аз да се направя на войвода”, коментира премиерът напреженията в управляващата коалиция. Той подчерта усилията в образователния сектор като посочи повишаването на учителските заплати и мерките за приобщаването на отпадналите от образователната система като фактори за развитие в дългосрочен план.

“Важни теми, по които съм настоявал да имаме консенсус – успяхме”, допълни той като даде за пример съгласието между всички парламентарни групи по темата за миграцията.

Борисов коментира също, че исканията на хората с увреждания ще бъдат решени с промени в законодателството. По повод протестите на майките той допълни, че не е излизал в отпуска в последните 17 г. и е готов да работи за разрешаването на проблема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България