По един ден допълнителен отпуск за участие в маратона "Хайдушки пътеки"

42-километров маратон ще стартира от Стария бряст в центъра на Сливен на 21 октомври сутринта. Основен организатор на събитието под надслов "Хайдушки пътеки" е фондация "Стария бряст", която вече е успяла да привлече много известни имена.  Отделно от инициативата за професионалните бегачи е предвидена програма за обикновените граждани. Те ще трябва да пробягат или извървят 5-те км разстояние от централния площад до крепостта "Туида" и обратно.

Участието няма състезателен характер, целта е да се популяризира здравословният начин на живот. За участниците в този маршрут сливенската адвокатка Магдалена Данчева, която е известна с многобройните си благотворителни инициативи, подготви изненада. Адвокат Данчева разпространи сред институциите и фирмите специална Харта на работодателя "Живот, здраве, планина". Подписалите я работодатели се ангажират да осигурят по един ден допълнителен отпуск за онези служители, които се включат в съботната инициатива. Към момента хартата са подкрепили Областната администрация, общината,  "В и К", Регионалната дирекия на горите, Окръжната прокуратура, Сливенската митрополия, ОД на МВР и представители на бизнеса.

Съорганизатори на голямото бягане в Сливен са Природният парк "Сините камъни", Държавното горски стопанство и спонсори, с подкрепата на общината.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони