Близки на убит за 50 ст. искат по-високо наказание

Петиция от Банско за втори кабинков лифт Най-големият ни зимен курорт откри новия ски сезон

Министрите на туризма и спорта пожелаха на Банско добър зимен сезон

Стотици домакинства в столичния квартал „Младост“ останаха без парно и топла вода заради авария

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 17 декември 2017

Цар Симеон II присъства на поклонението пред тленните останки на румънския крал Михай (СНИМКИ)

Русия обвини САЩ, че подготвят ново въоръжено формирование в Сирия, което да се сражава срещу правителствените сили

Обявиха думите на 2017 година “Младотресение” е изборът на Оксфордския речник

МВР обяви конкурси за над 5000 служители на реда

„Челси“ се залепи за „Юнайтед“

В Австрия няма да има референдум за излизане от ЕС

Късна драма в Бундеслигата

Идат сняг и студ

„Интер“ със звучна издънка

Банско откри сезона преди всички (СНИМКИ) Гедина прескочи финала, тръгва си с часовник и чукче за пържоли

По изискване на Националното сдружение на общините продължава изпълнението на програмата за саниране

Даниел Панов

Изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност продължава по изискване на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. След категоричното настояване на Управителния съвет на НСОРБ и председателя му и кмет на В. Търново Даниел Панов министърът на регионалното развитие Спас Попниколов се срещна с представители на Сдружението и на Българската банка за развитие. Министър Попниколов е уверил, че програмата за саниране продължава в рамките на осигурения от предишното правителство и Народно събрание ресурс от 2 милиарда лева.

Представителите на МРРБ и ББР категорично са потвърдили, че средствата ще стигнат за сключените договори за финансиране на дейностите по още 2022 сгради в страната.

По време на срещата кметове на общини са съобщили за множество случаи на забавяне при анексиране на договорите за целево финансиране. От Българската банка за развитие са уверили, че се работи по този въпрос, налице е ресурс и при изрядни документи средствата по анексите ще бъдат разплатени своевременно.

Още 2312 сдружения са подали искания за финансиране до ББР, допълнително са сформирани още 1576 сдружения. За техните сгради ще има ресурс при ново увеличаване на бюджета на програмата, което трябва да бъде направено от Народното събрание.

Всички текущи въпроси по Националната програма за енергийна ефективност ще бъдат обсъдени на нова среща между НСОРБ, МРРБ и ББР, която ще се проведе след 15 дни. По изискване на Сдружението на общините и Управителния съвет подобни обсъждания на важни за местната власт теми ще бъдат организирани периодично.

Кметът на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов алармира и за проблем по мерките за образователна инфраструктура по програмата „Региони в растеж“. „22 общини в момента не са си подписали договорите за образователната инфраструктура и имаме остра забележка на комитета по наблюдение, който беше преди 8-10 дена тук, че по тази програма закъсняваме със сроковете и няма да бъде продължена. Само в София по тази програма има 60 млн. лв. Нека не бъдат спирани програми от незнание, а да бъдат продължени добрите практики на предното правителство”, коментира Даниел Панов.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.