По искане на прокуратурата е задържан мъж, отвлякъл свидетел по делото си

По искане на Окръжна прокуратура - гр. Плевен, Димитър Д. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено през 2015 г. отвличане на непълнолетно лице. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, като на 06.12.2016 г. две неустановени лица са отправили закани с престъпление по отношение на един от тях. Целта на заплахите била свидетелят да бъде принуден да промени показанията си по делото срещу обвиняемия Димитър Д. с прякор „Пагади“, с което да се постигне оневиняването му и избягване на наказателна отговорност, съобщават от Прокуратурата.

Заканите към свидетеля са били свързани със заплаха за живота, здравето и полова му неприкосновеност.

Във връзка с това, на 07.12.2016 г., пострадалият свидетел е депозирал жалба във Второ РУП-гр. Плевен., за което е бил уведомен наблюдаващият по делото прокурор. Той е разпоредил провеждането на незабавни издирвателни мероприятия, които са довели до установяване на самоличността на двамата извършители на престъплението принуда.

В резултат на бързите действия на органите на полицията при Първо РУП-Плевен и Второ РУП-Плевен, тяхното местонахождение е установено още в деня на подаването на жалбата и те са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР с цел осигуряване на явяването им в Окръжна прокуратура – Плевен.

Предстои двете лица да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми за тежко умишлено престъпление и да бъде взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право