По над 640 пациенти дневно само в “Пирогов“ 20 000 души са потърсили помощ в лечебното заведение в рамките на месец

Само през юли около 20 000 души са потърсили помощ в най-голямата спешна болница в страната – УМБАЛСМ „Пирогов“ в София или средно на ден по около 645 пациенти.
От всички консултирани 3340 са приети за лечение. Здравно неосигурените са били 900.
При нормално натоварване помощ търсят средно на месец около 3520 пациенти, отчитат от лечебното заведение. За сравнение броят на медицинските специалисти в „Пирогов“ е 1025, отделно са лекарите ординатори – 362, а легловата база включва 795 легла.

Заради зачестили случаи на посттравматични увреждания след травма при много от пациентите, които вече са преминали лечение, болницата започна в понеделник, 1 август, кампания „Второ мнение за посттравматични усложнения след травма „.

Инициативата се провежда от пироговските ортопеди травматолози и през целия отпускарски месец проф. Асен Балтов, проф. Диян Енчев, доц. Михаил Рашков и техните екипи от университетската болница ще провеждат профилактични прегледи.

Към тях могат да се обръщат хора, чиито проблеми не отшумяват, въпреки проведено оперативно или неоперативно лечение.

Необходимо е пациентите да се запишат предварително на тел. 02/9154 457, всеки делничен ден от 9 до 12 ч. Консултациите ще са всеки вторник, сряда и четвъртък между 10 и 15 ч. в Рапортната зала на травматологичния комплекс, която е на 2 ет. на централната сграда на университетската болница „Пирогов” (над Спешното отделение). Желателно е пациентите да носят талон за травматолог, издаден от личния лекар или талон за рентгенови и лабораторни изследвания, които ще се назначат, ако е необходимо.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.