По настояване на кмета на Свищов АПИ започна почистването на пътни банкети

АПИ започна почистване на пътя Свищов – Ореш, който е част от Републиканската пътна мрежа, на територията на община Свищов. Премахване на храстова растителност и косене по пътните банкети, са основните дейности, които започнаха в тази отсечка от пътя. Кметът Генчо Генчев настоя пред Агенция „Пътна инфраструктура“ за намесата им, тъй като почистването на крайпътната обстановка е от изключителна важност за безопасността на участниците в движението.

Въпреки, че пътят е отговорност на АПИ, градоначалникът предприе мерки за запълването на четири големи дупки на пътното платно, които създаваха реална предпоставка за инциденти на пътя. Асфалтирането им се извърши от община Свищов с цел превенция срещу нежеланите пътнотранспортни произшествия.

„Въпреки, че това не е наш ангажимент, би било безотговорно да оставим тази отсечка в състояние, което застрашава живота на пътуващите“, категоричен е кметът на Свищов.

След почистването на отсечката Свищов - Ореш, АПИ ще продължи почистването на Републиканската пътна мрежа в участъците при селата Козловец и Совата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони