На 23 май 2019 да почерпят

Лидерът на Камарата на общините в британския парламент подаде оставка заради Брекзит

Златна гъска храни „еколозите“ Прибират милиони евро за опазването на „застрашения вид“

НАТО обяви, че срещата на върха в Лондон тази година ще бъде на 3 и 4 декември

Генералният директор на ЮНЕСКО идва в България

Балъков се разделя с „Етър” с емоционално обръщение към феновете

Партиите си надписват сметката по закон Държавните субсидии са постоянно завишавани над определения размер още от 2002 г.

Стоичков дари Албер II с албум и екип

Данъци за отдаване на апартамент и кола на туристи

За 24 пъти бяха връчени отличията „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство

Маршал Халифа Хафтар отказа предложение за примирие в Либия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 май 2019

Събират три месеца оферти за АЕЦ „Белене” (обзор) Интерес има от компании от Китай, Франция и Русия

Вижте документалния филм на Би Би Си за отвлечените деца от норвежката служба за закрила на детето „Барневерн“ (видео със субтитри)

137 млн. лв. кредити дръпнали студенти Теглят средно по 9584 лв., cумите се отпускат само за обучение у нас

По настояване на кмета на Свищов АПИ започна почистването на пътни банкети

АПИ започна почистване на пътя Свищов – Ореш, който е част от Републиканската пътна мрежа, на територията на община Свищов. Премахване на храстова растителност и косене по пътните банкети, са основните дейности, които започнаха в тази отсечка от пътя. Кметът Генчо Генчев настоя пред Агенция „Пътна инфраструктура“ за намесата им, тъй като почистването на крайпътната обстановка е от изключителна важност за безопасността на участниците в движението.

Въпреки, че пътят е отговорност на АПИ, градоначалникът предприе мерки за запълването на четири големи дупки на пътното платно, които създаваха реална предпоставка за инциденти на пътя. Асфалтирането им се извърши от община Свищов с цел превенция срещу нежеланите пътнотранспортни произшествия.

„Въпреки, че това не е наш ангажимент, би било безотговорно да оставим тази отсечка в състояние, което застрашава живота на пътуващите“, категоричен е кметът на Свищов.

След почистването на отсечката Свищов – Ореш, АПИ ще продължи почистването на Републиканската пътна мрежа в участъците при селата Козловец и Совата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Каква НОВИНА само! Какъв патриотизъм, висок морал и отговорност. Репортажи във сички телевизии и радиостанции. Тази дата да я направят официален градски празник с духова музика, манифестация и банкети за първенците и награди на кметовете. Това събитие да влезе в историята на Свищов. Наистина че почистването на настилката от храсти и треви е събитие за Булгаристан.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.