Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

По натоварена улица таван на стая рухна върху жена

Замазка от тавана на къща в шуменското Благово рухна върху собственичка, докато заспивала в леглото. По чудо Ренета Георгиева/50г./ се отървала без фрактури, само с множество кръвонасядания и охлузвания по лявата ръка, която е навехната. Поне 2 кв.м. едри късове от тавана рухнали и според нея причината не е в лош ремонт на дома й, а в натовареното движение по главната улица на селото, където е къщата й. На същото мнение са и съседите, които вече събират подписка маршрутът на тежките камиони да се промени.

Адът е по улица „Георги Димитров“, земята се тресе, обяснява и пенсионерката Янка Радева. Тя и съпругът й Радослав подкрепят подписката и пред „Труд“ се подписват под номер 35 и 36 в нея. Следва ги шуменка, която ползва къщата като вила за отдих, но обяснява, че от комбайни и сеялки мира няма, не можеш и да простреш, защото прането се праши.

Снимки: Цветелина Георгиева/Личен архив

Най-драстичният инцидент е с падналия таван на Ренета, но и другите къщи са с пукнатини по външната мазилка, по дуварите и вътре в стаите. На един от имотите в началото на улицата дори бил отнесен улука с част от покрива.
Проблемите са най-вече по жътва, когато се прибира реколтата, обясняват благовчани. Камионите на арендаторите на земи в съседни землища фучат през централната улица на селото. „Говорила съм с един от арендаторите за камионите му, но той оспорва. Ще внесем подписката в община Шумен, там да се реши проблемът“, казва Ренета. Хората настояват, че има обиколни пътища и мостове, по които може да се стига до нивите.

Ренета показва и медицинското след инцидента, с което е решила да си търси правата. Вече е уведомила и застрахователя на къщата си и очаква оглед. В натоварената улица обаче, тя е единствената застраховала къщата си, а всички други страдат и ремонтират за своя сметка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.