По натоварена улица таван на стая рухна върху жена

Замазка от тавана на къща в шуменското Благово рухна върху собственичка, докато заспивала в леглото. По чудо Ренета Георгиева/50г./ се отървала без фрактури, само с множество кръвонасядания и охлузвания по лявата ръка, която е навехната. Поне 2 кв.м. едри късове от тавана рухнали и според нея причината не е в лош ремонт на дома й, а в натовареното движение по главната улица на селото, където е къщата й. На същото мнение са и съседите, които вече събират подписка маршрутът на тежките камиони да се промени.

Адът е по улица "Георги Димитров", земята се тресе, обяснява и пенсионерката Янка Радева. Тя и съпругът й Радослав подкрепят подписката и пред "Труд" се подписват под номер 35 и 36 в нея. Следва ги шуменка, която ползва къщата като вила за отдих, но обяснява, че от комбайни и сеялки мира няма, не можеш и да простреш, защото прането се праши.

Снимки: Цветелина Георгиева/Личен архив

Най-драстичният инцидент е с падналия таван на Ренета, но и другите къщи са с пукнатини по външната мазилка, по дуварите и вътре в стаите. На един от имотите в началото на улицата дори бил отнесен улука с част от покрива.

Проблемите са най-вече по жътва, когато се прибира реколтата, обясняват благовчани. Камионите на арендаторите на земи в съседни землища фучат през централната улица на селото. "Говорила съм с един от арендаторите за камионите му, но той оспорва. Ще внесем подписката в община Шумен, там да се реши проблемът", казва Ренета. Хората настояват, че има обиколни пътища и мостове, по които може да се стига до нивите.

Ренета показва и медицинското след инцидента, с което е решила да си търси правата. Вече е уведомила и застрахователя на къщата си и очаква оглед. В натоварената улица обаче, тя е единствената застраховала къщата си, а всички други страдат и ремонтират за своя сметка.

Коментари

Задължително поле