Първите удари с F-35 бяха нанесени от израелски пилоти

Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници

Брошури подготвят шведите за война Инструкциите ще бъдат изпратени до всички 4,8 млн. домакинства

10 милиона лева за реклама на туристически райони „Труд” и ведомството организират поредица от кръгли маси за спа индустрията

“Ислямска държава” нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня и отне живота на 26 войници

Георги Василев, шампион с „Етър“, „Левски“ и ЦСКА пред „Труд“: Грандовете свикнаха с разочарованието

Газова прошка търси България от Русия Радев поднови поканата си към Путин да ни посети тази година

Доналд Тръмп заяви, че срещата му с Ким Чен-ун може да бъде отложена

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в сряда, 23 май 2018

Марк Зукърбърг пред ЕП: Не направихме достатъчно, за да защитим данните на потребителите

Сотир Цацаров и Цецка Цачева се срещнаха с американския си колега Джеферсън Сешънс

На 20-о място сме по бюджет за отбрана в ЕС Средните разходи за военнослужещ в съюза са 329 евро, а у нас - 93 евро

Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Всеки трети живее в дом без канализация Безплатна вода за бедните предвижда нов Закон за ВиК

По повод публикации в български медии Коментар на посолството на Азербайджан

FOR ENGLISH CLICK HERE

Посолството на Азербайджан в София информира, че Ай Ти ресурси на мисията са били подложени на хакерски атаки. Този инцидент е пореден от серия кибератаки срещу Азербайджан, включително срещу министерството на външните работи и други онлайн ресурси.

Азербайджанските власти разследват хакерската атака. Медии, които препубликуват безпочвени обвинения, свързани с тази атака, както че моментът, в който е извършена, не правят това случайно и може да сочат към произхода и организаторите на тези действия срещу Азербайджан.

Тази хакерска атака още веднъж подчертава спешната нужда от сътрудничество между страни, международните организации и частната индустрия в борба срещу киберпрестъпността, включително разследване и съдебно преследване срещу подобни престъпни действия на местни и международно ниво. Очакваме, че България, като домакин и доставчик на интернет услуги за посолството на Азербайджан, ще сътрудничи изцяло за тази цел.

С оглед на обвиненията в пресата срещу работата на азербайджанската авиолиния „Силк Уей“, посолството категорично отхвърля тези спекулации като безпочвени. Авиокомпанията „Силк Уей“ е водещ наемен логистичен доставчик на Азербайджан, който си е спечелил международна репутация на надежден, ефективен и прозрачен оператор в целия свят, в пълно съответствие с регулациите на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и Международната организация за гражданска авиация (ICAO).

Добре установена международна практика е авиолиниите, транспортиращи опасен товар, да следват контрола на оръжеен режим и съответните регулации на IATA/ICAO и дипломатическите разрешителни от страните-изпращачи и получатели, както и от тези, чието въздушно пространство се използва за съответния товар и получени по дипломатически канали.

 

Бел. ред. Вестник “Труд” публикува в броевете си от понеделник и вторник разследване на Диляна Гайтанджиева на базата на документи, получени от потребител в социална мрежа с името “Анонимус България”. Става дума за кореспонденция между българското МВнР и посолството на Азербайджан и други – за оръжейни сделки и дипломатически разрешения за прелитания. В коментара на мисията в София не се посочва, че тези документи не са истински.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.