Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов част от функциониращите социални услуги с нови имена

Снимка: Община Благоевград

На редовна сесия на ОбС Благоевград се разгледа и бе прието предложението на кмета д-р Атанас Камбитов за преименуване на част от функциониращите социални услуги в общността и специализирани институции. С взетото решение се променя и капацитета на “Защитено жилище за лица с умствена изостаналост”, което се намира на ул. “Струма” № 23 от 10 места на 8 места , считано от 01.01.2018 г. Промяната, на наименованията, се налага във връзка с изменения по Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане, които са свързани с промяна на наименованията на част от социалните услуги и специализирани институции в държавно делегирана дейност. Социалните услуги, финансирани със средства от държавния бюджет се преименуват с цел да бъде спазена законовата рамка.

ОБС Благоевград

От следващата година Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания на ул. “Катина и Янчо Хайдукови” № 83 се прие да бъде преименуван на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, намиращ се на ул. “Борис Ангелушев” № 4 става Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост “Вяра”, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. “Борис Ангелушев” № 6 преминава в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост “Надежда”. Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с адрес гр. Благоевград, ул. “Трудолюбие” № 7 ще носи името Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост “Свети Йоан Рилски”.

Бе прието още Дневен център за възрастни с увреждания “Зорница” на ул. “Скаптопара” № 28 да се преименува в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Зорница”, Дневен център за възрастни хора – ПСУ ”Светлина” на ул. “Славянска” № 40 в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания “Светлина”.

В предложението бяха включени също Център за социална рехабилитация и интеграция за деца, който става Център за социална рехабилитация и интеграция, Защитено жилище за хора с психични разстройства – Защитено жилище за лица с психични разстройства “Искра”. Промяна в наименованието ще има и Защитено жилище за хора с умствена изостаналост на ул. “Струма” № 23, което ще носи името Защитено жилище за лица с умствена изостаналост “Струма” . Защитено жилище за хора с умствена изостаналост на ул. “Тодор Александров” № 98 се преименува на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост “Слънчев дом”, Дом за възрастни хора с деменция “Свети Мина” в с.Падеш преминава в Дом за пълнолетни лица с деменция “Свети Мина”.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете