По темата "Лесни пари" пишат кандидат-студентите на изпита по журналистика в Софийския университет

студенти

По темата "Лесни пари" пишат кандидат-студентите на днешния изпит по журналистика от първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година, съобщи пресцентърът на висшето училище.'

Виляна Панталеева от София изтегли темата "Лесни пари", другите теми бяха "Пътят на Европа" и "Победи и загуби".

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова пожела на кандидат-студентите да работят съсредоточено, но и с настроение, за да покажат всичко, което знаят. Тя ги призова да дадат възможност на знанията, разума и чувствата им да се проявят, защото е убедена, че днес те са дошли, за да победят в този конкурс и да станат студенти в Софийския университет.

Председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов изрази убеждението си, че кандидатите "ще бъдат прекрасните цветя в букета на Факултета по журналистика и масова комуникация", на голяма част от които на 1 октомври 2017 г. ще връчи студентските книжки.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен писмен и устен изпит, са - "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ започна и конкурсният изпит за новата специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита, са 13.

Изпитът е под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации в един от посочените варианти и предоставени на стандартен звуконосител или личен лаптоп: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование