По три месеца затвор за каналджиите, хванати с 24 мигранти край Нови хан

Решетки

По три месеца затвор при първоначален „строг“ режим получиха трима мъже за трафик на мигранти, съобщиха от прокуратурата.

Тримата са били привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Елин Пелин за извършено от тях престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 29.03.2021 г., в района на с. Нови хан, община Елин Пелин, подсъдимите А.В., С.К. и Х.К. подпомогнали група от 24 чуждестранни граждани незаконно да преминат през страната. Чрез осигуряване на транспорт и превозването им, те целели да получат имотна облага. Сред мигрантите от Афганистан и Пакистан били и 7 деца, ненавършили 16-годишна възраст.

Подсъдимите са се признали за виновни за извършеното от тях престъпно деяние и са се споразумели с Районна прокуратура – Елин Пелин. Сключеното между страните споразумение е одобрено от съда. Освен наложените ефективни наказания „лишаване от свобода“, в полза на държавата са отнети 4050 евро, представляващи пряка облага от престъплението. Осуетен е нелегален канал за трафик на мигранти от границата с Гърция.

В хода на разследването е бил установен подбудителят за извършване на престъплението – Т.М., който е обявен за общодържавно издирване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право