„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

По-трудно дават БГ паспорт срещу инвестиции

По-трудно ще дават българско гражданство срещу инвестиции. С приетите от кабинета промени в Закона за българското гражданство ще отпадне възможността чужденци с право за постоянно пребиваване, срещу краткотрайни инвестиции да получават и гражданство при облекчени условия. Промяната ще важи и за техните семейства.

Практиката досега показва, че кандидатите за гражданство често са получили разрешение за постоянно пребиваване поради направени инвестиции над 1 млн. лв. в български държавни ценни книжа (ДЦК) или в кредитна институция по договор за доверително управление. След това увеличават инвестицията до 2 млн. лв. Кандидатите за гражданство на това основание, го получаваха по-бързо, без да са длъжни да знаят български и да се откажат от другото си гражданство. В същото време има случаи ДЦК-та бързо да се продават, а при договор за доверително управление човекът дори да няма банкова сметка в страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.