По 1 г условно за съпрузи телефонни измамници

Районният съд в Горна Оряховица постанови по 1 г условно с 3-годишен изпитателен срок за двама съпрузи извършители на телефонна измама. Наказанията са наложени на Златка Димитрова и Паруш Златев от железничарския град след сключено споразумение с прокуратурата. Двамата са стари познайници на органите на реда.

Участниците в престъпната комбина са се признали за виновни за това, че в периода от 20 до 24 февруари 2016 г. в Горна Оряховица при условията на продължавано престъпление след предварителен сговор завлекли Димитра Ковачева, Атанаска Георгиева и Вера Митева с общо 100 лв. Измамите били извършени по схемата "пари за колетна пратка от чужбина", както и за купуване на ваучери за техни братовчеди.

Паруш Златев и съучастничката му се свързали по телефона с жертвите и се опитали да ги убедят, че трябва да заплатят на куриер сумата от 2500 лева за получаване на колетна пратка, както и за доставкатана ваучерите. Две от горнооряховките дали на мошениците по 50 лв, а след това разбрали, че са излъгани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право