По 20 години затвор получиха убийци на бизнесмен

По 20 години затвор получиха убийците на петричкия бизнесмен Орхан Изиров.  Окръжен съд-Благоевград постанови тежките присъди за Радослав Валеов и Георги Георгиев.

Престъплението бе извършено през януари 2015 година край петричкото село Първомай. Двамата убили  бизнесмена заради неуредени сметки от продажба на дрога и дълг от 15 000 евро към Орхан Изиров. На 15 януари преди две години те си уговорили среща с Изиров на пътя.

Бизнесменът пристигнал в уречения час, излязъл от автомобила, пушейки цигара, без да гаси двигателя и светлините. В това време Валеов изскочил и започнал да стреля. Намирайки се на около 3-4 метра пред пострадалия, убиецът произвел няколко изстрела, насочени към лицето, а след като покосеният от куршумите мъж паднал на земята по гръб,  изстрелял още 2-3 куршума в главата му.

Около седмица след извършване на убийството, в резултат на активните оперативно-издирвателни мероприятия, двамата убийци бяха разкрити от органите на полицията.

35-годишният Георги Георгиев от санданското село Склаве и Радослав Валеов от симитлийското село Полена бяха съдени за убийство в условията на съучастие. Те ще трябва да платят и по 150 000 лева на близките на убития бизнесмен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право