Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Бумащина спира 30 млн. лв. за лекарите Всяка година касата пренасочва огромна сума от перо на перо

По 40 лв. за 1,2 млн. пенсионери (обзор)

По 40 лв. допълнително през декември за пенсионерите, които получават до 300 лв. включително гласува Министерският съвет. Сумите ще бъдат преведени с пенсиите за последния месец от годината и са известни като „коледни добавки“.

„Отпускаме 50 млн. лв., без да се пипа държавният резерв. Парите се събират от заловената контрабанда благодарение на МВР и прокуратурата“, каза преди правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че през последните две години кабинетът е давал бонуси на пенсионерите за Коледа и Великден.
„Общата сума надвишава 260 млн. лв., те са допълнителни, без да ги имаме в програмите“, обясни Борисов.

Освен за голяма част от възрастните българи МС предостави 3 млн. лв. на Националния циклотронен център към БАН. С парите ще бъде осигурена работата на закупения в началото на 2016 г. циклотрон. Апаратът произвежда изотопи, които се ползват за лечение на онкозаболявания. В момента изотопите у нас се внасят от чужбина, което оскъпява значително процедурите за раково болните.

Три млн. лв. допълнително отидоха и за Министерството на правосъдието. Те ще се ползват за подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

Над 7,2 млн. лв. получават и големите държавни болници, които имат нужда от апаратура и ремонти. Най-голямото перо е за детската клиника към столичния Институт за спешна помощ „Пирогов“ – 2 млн. лева.

„Условията там са отвратителни, да се направи спешен ремонт плюс апаратура, за да може пази Боже, когато отиде дете, да е така, както трябва. Разчитам, че ще го направите да е кукличка“, обърна се премиерът към представителите на финансираните лечебни заведения, които бяха поканени на заседанието на МС.

Министър-председателят: Ревизия на приватизацията от прехода

„След изборите ще направим ревизия на всички приватизационни сделки по време на прехода“, обеща на правителственото заседание Бойко Борисов.

Той обясни, че със задачата ще бъдат натоварени МВР и ДАНС.

„За да стане ясно кой, кога и какво е продавал и дали това е било реалната цена“, обясни премиерът. Изказването му бе породено от обвиненията на опозицията, че „Булгартабак“ е продаден от него. Борисов припомни, че не той, а тогавашният икономически министър Трайчо Трайков е отговарял за сделката.

Премиерът отново потвърди, че от кръга „Капитал“ са му препоръчали част от министрите в първия кабинет на ГЕРБ, сред които е бил и Трайков. „Може да не им харесва на кръгът „Капитал“, но това е истината“, каза Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Предизборно плащат на пенсионерите. На мангалите им купуват гласовете за 30-50 лева, а на пенсионерите за 40. Свинефермата герб съвсем се сдухаха, макя им боклуци малоумни безродни крадливи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.