ППДБ отново поискаха оставката на Калин Стоянов

Парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за пореден път поиска оставката на МВР шефа Калин Стоянов. Този път – поради несправянето с пожарите, върлуващи в страната.

Никога не се е случвало досега цяло село в България да е горяло. Това не се случва заради липса на средства, а заради лоша организация. Ако можеше пожар да се спре с частни гардове от „Делта Гард“, сигурно щяха да са го спрели. Ние тази оставка (на Калин Стоянов) я искаме не отсега, това е поредният аргумент отново да я искаме“, отговори на въпрос на „Труд news” депутатът от ППДБ Явор Божанков.

И отговори на призива на Делян Пеевски от по-рано през деня за нужда от закупуване на нова противопожарна техника. Пари за нова такава били отпуснати достатъчно по време на кабинета „Денков“.

„Истината е една – любимият министър на г-н Пеевски Калин Стоянов разполага с достатъчен ресурс. Последният редовен кабинет е осигурил 169 милиона лева по ОП „Околна среда“ за закупуване на 385 специализирани автомобила за гасене на горски пожари. Във фонд „Пътна безопасност“ пък има 300 млн. лева“, посочи народният представител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика