ППДБ склонни да оттеглят Борис Бонев

Временният председател на СОС Грети Стефанова и днес остана в очакване кой ще седне постоянно на мястото ѝ.

И днес не бе избран председател на Столичния общински съвет

Не е ясно как ще реагират от “Спаси София”

Трети опит на 30 ноември

Общинарите от ППДБ са склонни да оттеглят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС. Това потвърдиха за “Труд news” съветници от опозицията. Обяснението им бе, че работата трябва да се отпуши, а основна пречка за това е, че всички партии са против Бонев и колегите от ППДБ ясно виждат това след като и днес кандидатурата му не мина.

Проблемът е, че не е ясно как ще реагират съветниците от “Спаси София”, които са в коалиция с ППДБ, ако кандидатурата на техния лидер бъде оттеглена. Самият Бонев се бе заканил, че не желае подкрепа от ГЕРБ и ако получи такава, ще изтегли своите 7 съветници от групата.

“ГЕРБ са казали, че не подкрепят Бонев, но е възможно да гласуват за друг кандидат от ППДБ, но не и от хората на “Спаси София”, заявиха за “Труд news” от втората по големина група в СОС.

Както и на 13 ноември, и днес след две тайни гласувания резултатите се повториха и СОС отново не успя да си избере председател. При първото гласуване ППДБ, БСП, ИТН и “Възраждане” подкрепиха своите кандидати, а на балотажа Бонев отново взе 23 гласа, а Тонова - 9. И в двете гласувания групата на ГЕРБ-СДС, която е от 14 души, не участва. За да бъде избран председател на съвета са нужни поне 31 гласа от общо 61 в СОС.

Трети опит за избор на председател ще бъде на 30 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика