ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната заради смъртта на военния от Чешнегирово (ВИДЕО)

ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната заради инцидента в Чешнегирово от 11 май т.г., който беше последван от смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев.

"Труд" разкри днес, разследването на смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв на 19 юли във военното си поделение, поема в нова посока. В началото на септември е извършена ексхумация на трупа, при която е открит и куршумът, от който Манчев умира. Допълнителната експертиза разкрива, че фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата. Този детайл открито повдига въпроса, дали Тодор Манчев е станал жертва на умишлено убийство, прикрито като самоубийство.

"На първо място, президентът Румен Радев трябва да освободи от длъжност директора на Военна полиция, който има пряка отговорност в прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство, което очевидно не е такова. Докато този човек изпълнява тази длъжност, има риск обстоятелствата да бъдат потулени. На второ място, да поиска незабавна оставка от министъра на отбраната и на трето място, да осигури пълна прозрачност какво се случва във Военна полиция", заяви депутатът Христо Гаджев на брифинг в Народното събрание.

"За съжаление, този парламент не намери воля за създаване на временна комисия за разследване на този инцидент, което беше предложено от ГЕРБ", посочи Гаджев.

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/2364468777019778

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика