ПП-ДБ: От правителството с втория мандат има смисъл, ако законите не се осакатяват с фалшиви аргументи

Снимка: Булфото

"От правителството с втория мандат има смисъл само ако законите, които отдавна са на дневен ред и са нужни на българското общество, се гласуват по начина, по който са замислени, а не се осакатяват с фалшиви аргументи". Това се посочва в позиция на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), публикувана в социалните мрежи.

Правната комисия прие текстовете, с които се въвежда механизъм за разследване на главния прокурор от наказателен съдия с ранг на върховен. Напрежение възникна между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за решение, свързано с начина, по който във Висшия съдебен съвет ще бъдат избирани двамата големи съдии - на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд.

"От ПП-ДБ няма да си затворим очите за безобразията в правна комисия и за осакатяването на текстовете на кабинета "Петков", на Надежда Йорданова и Крум Зарков, особено преходните разпоредби на НПК към Закона за съдебната власт", посочват от "Продължаваме промяната".

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/posts/pfbid02bogo9WVixPnmxKSi91Qf9383TXjy4U5D8sss8VmEGKEqvHRXsGDowoDWwo4JX1LCl
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика