ПП-ДБ при президента, поискаха допълнително време (ВИДЕО)

От "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" дойдоха на "Дондуков" 2 за среща с президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.

„Жегата отвън съвпадна с разгара на горещото политическо лято – множество остри противоречия, силна динамика в политическите процеси. Тази сложна обстановка изисква диалог и навременни и оперативни решения”, каза в началото държавният глава.

От ПП-ДБ предложиха декларация и поискаха известно време от президента.

"Кризите изискват нестандартни решения. Предлагаме нестандартно решение, в чиято същина е борбата с корупцията. Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим тази липсваща крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпираните лица.

Предлагаме декларация, в която са поставени тези важни стъпки, които трябва да се направят и ще търсим широка политическа подкрепа за нея. Затова ни трябва известно време и идваме при вас с призив към тази възможност", заяви Николай Денков.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат”, отговори Радев.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/847955863434698
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика