ПП-ДБ публикува проект на декларацията си за излизане от политическата криза

От "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" разпратиха до медиите проект на „Декларация за излизане от политическата криза в България“. Документът вече е изпратен и до всички народни представители, посочват от коалицията.

По-рано днес представители на коалицията отидоха на среща при президента Румен Радев.

След разговорите стана ясно, че ПП-ДБ предлагат съдебна реформа преди излъчване на правителство в 50-ия парламент. Коалицията търси подкрепата на 160 депутати, които да приемат 7 законопроекта, насочени срещу корупцията, преди да започнат същинските разговори за правителство. Ако такава подкрепа се намери, процесът може да отнеме около 3 месеца.

От ПП-ДБ предлагат промени в 7 основни закона и решения. Сред тях са Законът за съдебната власт, реформата в антикорупционната комисия, Законът за подаване на сигнали, Законът за личния фалит, Наказателно-процесуалния кодекс, изборът на нов омбудсман и начало на реформи в службите чрез въвеждането на тестове за интегритет. Законопроектите са събрани в Декларация, която ПП-ДБ ще внесе в Народното събрание. С текста на пълния документ може да се запознаете тук.

От ПП-ДБ поставят гласуването на Декларацията, а впоследствие и на законопроектите, като условие за начало на съставяне на правителство с втория мандат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика