ПП и ДБ в спор искат ли или не папката от Радев

Нова разделителна линия

Нов фронт се отваря в коалицията “Продължаваме промяната-Демократична България”. Спорният въпрос е следният - да заявят ли ясно намерение да получат третия мандат за съставяне на правителство от президента Радев, ако вторият, който е на ДПС, не бъде успешен.

Изненадващо в неделя една от партиите в коалицията ДСБ призова партньорите си да заявят ясно, че искат мандата, за да сформират “технически кабинет”, който да “гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред” и “съхраняването на парламентарната република”.

Няколко часа след призива на ДСБ от “Промяната” се събраха на съвещание, за да обсъдят въпроса. И в крайна сметка се обявиха против намерението на партньорите си. “Не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция”, отсякоха те в позиция, публикувана в интернет и разпратена до медиите, като не излязоха за коментар пред чакащите ги репортери.

Третият фактор в коалицията - “Демократична България” пък събраха Националния си съвет на вечерно заседание вчера, като обещаха да “обсъдят сериозно” възможността да се нагърбят с третия мандат за съставяне на правителство. Заседанието им започна в 18:00 часа, като до редакционното приключване на броя позиция все още нямаше. По информация на “Труд news” обаче от “Да, България” са по-склонни да подкрепят партньорите си в “Демократична България” - ДСБ, отколкото да се съгласят с ПП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика