Правителството даде допълнителни 7,2 млн. лв за държавни болници

Правителството отпусна 7,2 млн. лв за държавните болници, предаде БГНЕС. В началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов подкани министрите да приемат първо проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджет на Министерството на здравеопазването за 2016 г.

„Одобряваме допълнителни разходи в размер на 7 млн. и 200 хил. лв. по бюджета на МЗ за 2016 г. за държавни лечебни заведения за болнична помощ.  За „Пирогов” за строително-ремонти дейности и закупуване на медицинско оборудване за нуждите на Детска клиника – 2 млн. лв. В клиниката са отвратителни условията, да се направи спешен ремонт плюс апаратура, за да може да пази Боже, когато отиде дете там, да е така както трябва. Разчитам, че ще го направите да е кукличка”, каза Борисов.

За болницата в Смолян „Д-р Б. Шукеров” за закупуване на ангиограф се отпуска 1 млн. лв. За болницата в Търговище също 1 млн. лв. за закупуване на ангиограф. За болницата в Ловеч – „Проф. П. Стоянов”, за закупуване на ангиограф и апаратура за хемодиализа за пациенти с бъбречна недостатъчност – 1, 1 млн. лв, 260 000 лв. за „Св. Анна”, Варна, за основен ремонт на Хирургичен и Терапевтичен блок за закупуване на ангиограф и апаратура за хемодиализа за Неонатология и Родилно отделение. За „Св. Иван Рилски”, Разград – 200 000 лв за закупуване на лапароскопско оборудване и 5 апарата за хемодиализа за пациенти с бъбречна недостатъчност. За ИСУЛ – 400 000 лв за строително-ремонтни дейности за Детска УНГ-клиника. От 30-40 години директорът каза, че детското отделение не е пипано, вметна премиерът. За „Св. Екатерина” за закупуване на 2 броя апарати „изкуствено сърце” – 400 000 лв. За „Д-р Тота Венкова”, Габрово за строително – ремонтни дейности за Детско отделение и 10 апарата за хемодиализа за пациенти с бъбречна недостатъчност – 500 000 лв. За болницата в Стара Загора „Проф. д-р Стоян Киркович” – 150 000 лв. за закупуване на микроскоп за Клиника по неврохирургия за извършване на микроневрохирургични операции. За болницата за Шумен за закупуване на животоспасяваща апаратура за реанимация, Хирургично отделение и Вътрешно отделение – 190 000 лв., съобщи още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве