Евродепутати предупреждават за руска намеса във вота за ЕП Брюксел вини Москва в дирижирана пропаганда

2/3 от страната е икономическа пустиня Най-високи са заплатите в център „Козлодуй“

Румънци и македонци пробили системата на митниците Взимат лиценза на камионите с горива, ако нямат застраховка за опасни товари

Търсят предшественика на Троянския манастир Свлачище разкри пръстени, апликации, фибули и оръжия

Силните ветрове доведоха до 9 жертви в Европа (ВИДЕО)

Вятърът утихва днес, ще е слънчево

Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Правителството каза „Да“ за СЕТА

Българското правителство одобри търговското споразумение между ЕС и Канада – СЕТА, под условие, че Отава премахне визите за наши сънародници.

Министерският съвет прие решение за одобряване и подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави-членки, от друга, съобщиха от правителствената пресслужба. Одобрено е и Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада.

Правителството упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие на последваща ратификация и при условие на поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за целите на бизнес и туризъм, в срок, не по-късен от края на 2017 г.

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.

Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада обхваща целия спектър от теми, формиращи дневния ред на отношенията. Различни дялове са посветени на сътрудничеството в сферите на сигурността, борбата с тероризма, международната търговия и инвестициите, устойчивото развитие, миграцията и управлението на границите, научните изследвания, иновациите и комуникационните технологии, културата, образованието и контактите между народите. Установяват се механизми за канализиране на политическия диалог и провеждане на консултации.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Разбра се, че всички държави в ЕС са договорили преференции, изключения и защити в СЕТА, всяка за предпочитани от нея отрасли, продукти и услуги. Само нашите продажни некадърници нищо не са договорили освен някакви пършиви визи, които не са никаква ценност, при условие, че и досега всеки, който е пожелал, е пътувал до Канада. А щетите от нарушенията на социалната политика и трудовото законодателство, последната дума за които ще имат алчните транснационални корпорации чрез произвола на арбитражите от корпоративни адвокати, са несъразмерно по-големи, както и снижаването на европейските стандарти за безопасни храни и селско стопанство. В момента Канада е подала жалба в Свет. търг. организация срещу Евр. съюз, с искане да се премахне забраната на ГМО в храните и на хормони в месото. А канадските инвеститори ги знаем- канадската “ Дънди прешъс метълс“ експлоатира най-голямото златно находище в Челопеч, като отравя околната среда с арсен, изнася в чужбина, заедно с по-малки компании 5,1 милиарда годишна печалба от нашето злато и др.ценни метали, а плаща концесионна такса 60 милиона/год. Благодарение на СДС с Костов и на Борисов, който раздаде всички находища на чужденци.

  2. Бойко е разкрачена магистрална работничка, какво друго да очакваш от безродни крадливи герберски свине? И обърнете внимание, че всяко национално предателство го афишира като героизъм. В случая с канадските визи. Аз не съм видял българите да са си скъсали цървулите да ходят до Канада.

  3. Някой да едопускал обратното от безродните ероатлантически подлоги?

  4. „Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и ЗАЩИТА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ . “ – е това последното , с големите букви , е заровеното смрадливо куче – частните канадски компании ще съдят България , ако от тук се появят не противодействия , а само възражения срещу техните разбойнически интереси на нашата територия .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.