Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставянето къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Задържаха 11 нелегални чужденци в гората край Елин Пелин

Прокуратурата поиска арест за грабител

Правителството на Австралия отмени основната работна виза за чужденци

Снимка: Премиерът на Австралия Малкълм Търнбул

Правителството на Австралия отмени основната работна виза за чужденци, предаде Ройтерс. Тя ще бъде заменена с временни трудови визи, изискващи добро владеене на английски език и работни умения, заяви министър-председателят Малкълм Търнбул.

„Слагаме край на виза 457. Тя загуби надеждността си. Ще я заменим с две нови трудови визи за временно пребиваване. Новата система ще бъде ясно, стриктно, категорично проведена в съответствие с националните интереси, за да бъдат австралийците и австралийските работни места поставени на първо място. Това е нашата цел: австралийски работни места и австралийски ценности“.

Търнбул добави още, че промените ще привлекат висококвалифицирани работници и повече австралийци ще имат достъп до работни места, вместо евтината работна ръка от чужбина, влязла в страната чрез старата визова програма 457.

Министърът на имиграцията и защита на границите на Австралия Питър Дътън допълни: „Целта е австралийците да имат предимство за работните места в Австралия. Също така да сме сигурни, че за работните места, които не могат да бъдат запълнени, особено в регионалните зони, ще бъдат осигурени чуждестранни работници. Но само в случай, че те не могат да бъдат заети от австралийски граждани“.

Виза 457 беше създадена, за да запълни недостига на пазара на труда в Австралия. Тя позволяваше носителите ѝ да доведат семействата си в страната. Всеки, който е в Австралия с този тип виза в момента, няма да бъде засегнат от новите разпоредби. Тази визова програма в момента се използва от около 95 000 чуждестранни работници. Списъкът от професии, с които ще може да се кандидатства по новата програма ще бъде намален с около 200.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.